Redskaber til depression

Hvilke redskaber kan du bruge til depression?

Hjælp til depression: 10 vigtige redskaber

Konkrete redskaber er en ressource der kan hjælp dig med at overvinde depression og genopdage glæden ved livet.

1. Skaber klarhed

Jeg hjælper dig med at afklare og fokuser dine tanker. Hvis dine tanker går på kryds og tværs, uden retning i et stort kaos, gør det kun depressionen værre.

2. Målrettet handling

Du arbejder med en mig om at udvikle konkrete trin mod konkrete mål. Du laver f.eks. en plan for at genvinde energi ved at inkludere morgenmotion.

3. Øger selvtillid

Du opbygger tro på egne evner til at lukke glæden ind. Du begynder at deltage i sociale arrangementer, og du styrker din tro på at du kan håndtere dem.

4. Fokus på styrker

Jeg hjælper dig med at identificere og bruge dine styrker. Du kan f.eks. bruge din kreativitet til at rumme udfordringer, og det kan give dig en følelse af kontrol og kraft.

5. Selvopdagelse

Du får redskaber der fremmer selvindsigt. Gennem vores sessioner lærer du at se, hvordan din depression hænger sammen med tidligere situationer eller traumer.

6. Positiv mindset

Jeg støtter dig i at udfordre negative tanker og skabe en mere positiv tankegang. Du kan f.eks. erstatte "Jeg kan ikke" med "Jeg kan prøve" for at tackle udfordringer.

7. Overvinder hindringer

Jeg hjælper dig med at tackle barrierer og belastninger. Du lærer f.eks. at sige fra, og det kan kan hjælpe med at reducere din depression.

8. Skaber balance

Du arbejder med mig om at finde balance i livet. Ved at etablere en rutine balancerer du arbejde og personlige aktiviteter så der bliver plads til dine behov.

9. Mestring af følelser

Jeg hjælper dig med at håndtere følelser. Du lærer at rumme depressive og triste følelser, og hvad du kan gør for ikke at blive overvældet af dine følelser.

10. Personlig vækst

Med konkrete redskaber for depression skaber du også en vej til personlig udvikling. Du begynder at tage udfordringer som muligheder for at vokse og leve et godt liv.

Redskaber kan hjælpe dig til at forebygge depression og leve et godt liv i hverdagen. Du får mulighed for at leve en mere positiv, selvsikker og tilfredsstillende tilværelse.