Selvværd og mindfulness

10 veje til styrket selvværd med mindfulness

Mindfulness er en kraftfuld praksis, der går ud på at lindre stress, angst og depression. Det kan også spille en afgørende rolle i at forbedre selvværdet. Her er 10 måder, hvor du kan styrke dit selvværd med mindfulness:

1. Bevidsthed om tankemønstre

MBSR lærer dig at observere dine tanker uden dom. Dette giver dig mulighed for at opdage negative tankemønstre, der underminerer dit selvværd.

2. Accept af følelser

Ved at omfavne følelser uden at dømme dem, kan MBSR hjælpe dig med at udvikle en sundere forståelse for dig selv og dine følelser.

3. Reduceret selvdom

Mindfulness hjælper med at nedtone den indre kritiker og giver plads til en mere medfølende og støttende dialog med dig selv.

4. Nuværende øjeblik

Ved at være til stede i nuet mindsker MBSR tendensen til at gruble over fortiden eller bekymre sig om fremtiden, hvilket kan forbedre selvværdet.

5. Accept af kroppen

Mindfulness hjælper dig med at lytte til din krops signaler som f.eks. uro og smerte. Mindfulness skaber en sundere forbindelse mellem dig og din krop.

6. Selvomsorg

Gennem daglig mindfulness-praksis lærer du at prioritere din egen trivsel og styrke din selvomsorg.

7. Mindre sammenligning

MBSR minder dig om at fokusere på din egen rejse og mindsker tendensen til at sammenligne dig med andre.

8. Mindre stress

Når du reducerer stress gennem MBSR, har du mere mentalt overskud til at arbejde på dit selvværd.

9. Øget selvtillid

Ved at opbygge bevidsthed om dine styrker og ressourcer styrkes både dit selvværd og din selvtillid gradvist.

10. Selvaccept

  1. Med nærvær og accept kan mindfulness hjælpe dig med at omfavne dit autentiske selv og styrke dit selvværd på en dyb og meningsfuld måde.

Jeg integrerer redskaber fra Yoga, mindfulness og MBSR i min praksis som terapeut og coach. Jeg har gennem mange år erfaret at det er meget virkningsfuldt. Jeg arbejder ikke med forløb i MBSR, men jeg kan kun anbefale at du selv praktiserer yoga eller mindfulness.