Tilgange til angst

Sig farvel til angsten på forskellige måder

Jeg er inspireret af forskellige tilgange i mit arbejde med angst.

Læs mere om forskellige syn på angst:

  1. Mindfulness

  2. Metakognitiv terapi

  3. Accept-terapi

  4. Gestaltterapi

  5. Eksistentiel terapi

1. Mindfulness

Sig ja til nærvær og væren

Mindfulness tilbyder en vej til at slippe angst ved at være her og nu. Du bliver mere bevidst og udvikler hensigtsmæssige reaktioner på angstfulde situationer. Du lærer at genkende og møde symptomer på angst, reagere mindre impulsivt, og at bruge krop og åndedræt som redskaber til at skabe ro.

2. Metakognitiv terapi

Lav om på tankeprocesser

Metakognitiv terapi fokuserer på, hvordan du tænker om dine tanker og bekymringer. Vi undersøger dine tankeprocesser og arbejder på at ændre dem på en måde, der reducerer angsten. Du for viden om angst og metoder til at transformere dine tankemønstre. Ved at arbejde med tanker og bekymringer kan du slippe angsten.

3. Accept-terapi

Se at angst er en del af livet

Accept-terapi tilbyder et perspektiv, hvor angst ikke er et fjendtligt element, men en naturlig del af livet. Vi bruger accept og engagement som redskaber til at håndtere angst. Jeg arbejder med dig om at acceptere angst, og at skabe rum for personlig vækst. Lær at navigere gennem angst og udvikle sunde copingstrategier.

4. Gestaltterapi

Brug hele dig mod angst

Gestaltterapi ser på hele din person og oplevelse som nøglen til at forstå og slippe angst. Vi skaber en tryg atmosfære, hvor du kan udforske følelser, sanser og tanker, der udgør din angst. Ved at integrere hele dig lærer du at være med din krop, dine følelser og dine tanker. Jeg guider dig i at håndtere angsten og se den som en del af livet.

5. Eksistentiel terapi

Se angsten som et vilkår

Eksistentiel terapi ser på dit liv og hvordan angsten opstår i dit liv. Vi ser hvordan dit liv former sig, og der har været forandringer der giver dig bekymringer. Gennem refleksion og dialog transformerer du angstens negative påvirkning, og du styrker din evne til at leve et meningsfuldt liv.

Der flere måder at gå til angst på, hver tradition har sine særlige styrker. Mennesker er forskellige, og jeg arbejder på de måder der er gavnlige for dig. Du kan f.eks. læse mere om forskellige traditioners syn på angst her:

  • Rosenberg & Rosenberg (red.): Angstbogen. Psykiatrifondens Forlag.

  • Irving D. Yalom: Eksistentiel psykoterapi. Hans Reitzels Forlag.

  • Jon Kabatt-Zinn. Lev med livets katastrofer. Sådan bruger du din krops og dit sinds visdom til at håndtere stress, smerte og sygdom. Dansk Psykologisk Forlag.

  • Pia Callesen: Grib livet og slip angsten - Overvind ængstelige tanker og bekymringer med metakognitiv terapi. Politikens Forlag.